divendres, 14 d’octubre del 2011

Mor Dennis Ritchie, pare de C i d'Unix

El passat dissabte, 8 d'octubre de 2011, morí un físic - informàtic força important, Dennis Ritchie.
Ritchie  quan va rebre la
Medalla Nacional
de Tecnologia juntament amb
Thompson de
mans del president Clinton.
Potser no era tant famós com Steve Jobs que va morir 3 dies abans, però potser, molt més important.

Era el principal desenvolupador del llenguatge de programació C i un dels creadors juntament amb Ken Thompson del revolucionari sistema operatiu Unix.

Però què és Unix?

Unix és un sistema que va revolucionar el món de la informàtica ja fa bastants anys, unes quatre dècades més o menys.

Complia unes filosofies molt bones i era un sistema molt robust. La filosofia principal de Unix, i que resumeix totes les altres és que, si fas un programa o alguna cosa, si la fas, fes-la bé.
Tot i que aquesta filosofia és la de l'Unix, pot ser aplicada en tots els camps.

Unix, s'ha anat desenvolupant i ara es fan servir els seus "descendents", com en el Linux, el MAC OS X o el openBSD, encara que potser no siguin descendents directes d'Unix, estan basats casi al 100% en ell.

I el C, què és?

És un llenguatge de programació, és el successor del B. Els llenguatges de programació són com un "idioma" que es fa servir per donar ordres a la màquina i fer un programa.
Potser el llenguatge C, és dels que s'ha utilitzat més i encara s'utilitza, tot hi que hi ha molta gent que prefereix el C++, que és com una evolució del C.
Sigui com sigui, el llenguatge C ha estat molt utilitzat i ha influït amb molts dels llenguatges de programació posteriors, com el Java, el PHP, o el ja anomenat C++.

I... Que el fa important aquest home?

El fa important moltes coses, però ha sigut sobretot important, per revolucionar la informàtica, potser si aquest home no sigues aquí Jobs no hauria tret el MAC OS X, Internet potser encara estaria com fa 20 anys i Linux i el projecte GNU potser no haguessin existit mai.

Lo que fa important aquest home i molts altres com ell, és que han ajudat i molt al desenvolupament de les noves tecnologies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada